ETUSIVU       UUTISIA       ESITTELY       KOIRAMME       KASVATTIMME       KUVIA       PENTUJA       LINKIT
 

Kevät 2019 

 

Elämä Koiramäessä pyörii edelleen koirien, hevosten, lasten ja niihin liittyvien harrastusten ympärillä. Lapset ovat kasvaneet 11-vuotiaiksi heppatytöiksi, koiria on kotona neljä, kissoja kaksi ja hevosten määrä on lisääntynyt kolmesta viiteen. Ulvilalainen ”talliorja” viihtyy edelleen täällä joka toinen viikko/vkonloppu teini-ikäisine poikineen ja Lemmy-setterin (MM Teddy Bear) kanssa.

Kotikoiramme ovat tällä hetkellä Alisa (MM Red Poppy), Helga (MM Shiny Happy People), Heikki (Most Maroon’s U got the Look) ja Olivia (Frinan Wild Mint).

 

Parin epäonnistuneen astutusyrityksen jälkeen meille vihdoin tulee pentuja. Lisää siitä projektista voit lukea Pentuja –sivulta.

 

Nämä kotisivumme ovat kovin vanhat ja niiden päivittäminen nykyaikaisilla koneilla ja sovelluksilla on kovin työlästä. En itse osaa sitä tehdä ja webmaster ei enää asu täällä, joten sen vuoksi sivut ovat olleet huonolla päivityksellä ja heräävät eloon vain pentuprojektien ajaksi. Tulevaisuudessa jotain pitää asialle tehdä, siirtää kennelsivut kokonaan Facebookiin tai tehdä uudet sivut, joita minäkin osaisin päivittää. Mutta tämä kevät mennään kuitenkin vielä näillä! FB:ssä ja Instagramissa meidän perheen kuulumisia löytyy sitten enemmänkin.

 

Kesä 2015

-pennut kasvavat ja kehittyävät hienosti. Niistä on tullut kauniitä ja villejä junnuja :)
Meillä ja kasvateillamme on hieno näyttelykesäkin takana. Kävimme muutamissa kekkereissä eikä mistään ei ole tarvinnut lähteä ihan tyhjin käsin kotiin :)
Alisa (MM Red Poppy) oli sekä Tampereen että Hesan KV-näyttelyssä VSP ja sai Cacibit.
Alisa voitti myös Punaiset Irlanninsetterit ry:n Club Show:n ollen BIS !! Myös Heikki-pentu sisaruksineen pärjäsi hienosti ollen BIS-pentu. Kasvattajaluokamme oli pentujenUgillä kasv.3. samoissa kekkereissä.
Mäntän näyttelyssä kasvattajaryhmämme oli valtavassa joukossa BIS3.
Iitiin pentunäyttelyssä Heikki (MM You go the Look) ROP, RYP. Ja kasvattajaluokkamme BIS.
U-pennuistamme Heikin lisäksi IInes, Koda, Oiva ja Reme ovat myös käyneet pentunäyttelyissä hienoin tuloksin; 2xROP ja 2xRYP ja monta KP:tä ja mukana kasvattajaluokissamme.

 

Huhtikuu 2015

Kaikki ihanat ja ytäydelliset U-pennut ovat uusissa kodeissaan. Meille jäi Heikki (MM U got the Look) kotiin ja sijoitukseen Maijulla ja Mikalle muutti Iines (MM Up's a Daisy) Näillä junnuilla sitten mennään eteenpäin.

Kevättä pukkaa ja näyttelykalenteria on selailtu, pieni kutina lajiin on taas herännyt...

 

Pitkän netti-/kotisivuhiljaiselon ja elämänmuutosten jälkeen, herää Most Maroon´s jengi taas eloon.

Olemme pitäneet vähän taukoa näyttelyistä, aktiivisesta harrastamisesta ja viettäneet rauhallista kotielämää täällä maalla koirien ja hevosten kanssa. Paljon on mahtunut reiluun kahteen vuoteen, niin hienoja hetkiä kuin surujakin, mutta niinhän sen elämän kuuluu mennäkin.

Tällä hetkellä vahvuuteemme kuuluu enää vain kolme punaista Irlanninsetteriä, Iiris, Alisa ja Helga, kaikki omia kasvatteja. Yksi hevonen, kaksi ponia sekä kaksi kissaa. Meitä kaksijalkaisia on kolme, 6- vuotiaat tytöt P ja V ja minä, keski-ikäinen eläinrakas täti-ihminen, joka yrittää jakaa aikansa lasten, eläinten ja työn kesken. Viikonloppuisin täällä hengailee tallirenkinä, kennelpoikana ja viihdytysjoukkoina kolme miestä Ulvilasta H, F ja I.

Kasvattimme Kukka (Most Maroon´s Quiet Secret) on astutettu ja laskettu aika 26.1. Lisää tulevasta pentueesta "Pentuja" -linkistä. Ehkä meidänkin jengi lisääntyy tämän pentueen myötä.

 

Helsinki KV.-näyttely kesäkuu 2012

Kukka (MM Quiet Secret) oli hienosti tiukassa kisassa PN2 ja sai varaCabin.  Sen kanssa on sitten kiva reissata :)

Club Show Mänttä kesäkuu 2012

Tänä vuonna kasvattimme menestyivät kohtalaisesti; Helga (MM Shiny Happy People) oli ROP ja BIS 2 pentu sekä Ruusu (MM Natalie Wood) VSP -veteraani. Muut napsivat sitten luokkasijoituksia, mutta suuri menestys jäi puuttumaan. Kiva päivä kuitenkin vanhojen tuttujen ja koirien parissa, kuten aina..

Kevät 2012

Kasvattimme Martta (MM Penelope Gruz) astutetaan seuraavasta juoksusta nyt alkukesästä. Lisätietoja omistajalta Eveliina Juhalalta, kennel Icatcher´s Yhdistelmä on todella mielenkiintoinen, joten odotamme kaikki innolla juoksua alkavaksi.

6.5.2012 Lahden pentunäyttelyssä esiintyi ensimmäistä kertaa S-pennut; Sulo, Rontti, Rasmus ja Helga. Tuomari Rune Fagerström tykkäsi pennuista ja antoi hyvät arvostelut. KP:t saivat Helga, Rontti ja Rasmus. Pientä viilausta vielä esiintymiseen, niin hyviä niistä tulee J Kasvattajaryhmämme sai myös KP:n.Kuvia!

28.4.2012 Lahden KV-näyttelystä tuli jättipotti ! Kukka (Most Maroon´s Quiet Secret) oli ROP, cacib ja vielä RYP2 !! Rory (MM Red Rivaldo) eri2. Muutama kuva!

Ruovedellä Pääsiäisenä Ruusu (MM Natalie Wood) PN2 ja ROP-veteraani, Kukka (MM Quiet Secret) eri2 ja Rory (MM Red Rivaldo) ROP ja RYP2. Rasmus (MM Question Mark) eri1

Korpilahden näyttely avasi tämän kevään kisakauden hienosti: Ruusu (MM Natalie Wood) ROP + ROP – ja BIS-veteraani, Kukka (MM Quiet Secret) PN2 ja Rory PU2. Kuvia!

Maaliskuun lopussa tavattiin 5 kk ikäiset S-pennut pentutreffeillä. Täällä muutama kuva rimpuloista. Olipa kiva nähdä, kiitos kaikille mukana olijoille!

Tammikuu 2012

Irlanninsetterit ry:n vuosittaisessa Vuoden Setteri 2011–kisassa koiramme/kasvattimme pärjäsivät hyvin:

Ruusu (MM Natalie Wood) PARAS VETERAANI ja JALOSTUSKOIRA 5.

Kukka (MM Quiet Secret) PARAS NÄYTTELYKOIRANARTTU 2. ja PARAS NUORI 3.

Alisa (MM Red Poppy) PARAS NUORI 5.

Fanny (MM Pamina) PARAS NÄYTTELKOIRANARTTU 6.

Rory (MM Red Rivaldo) PARAS PENTU 6. JA PARAS NÄYTTELYKOIRAUROS 10.

Touho (MM Peter Pan) VUODEN AGILITYKOIRA 1.

Tammikuun 25. täyttivät O-pentumme 6 vuotta ! Onnek´s olkoon !

Joulukuu

Pelle (Dragonfire´s High Five) ja Alisa (MM Red Poppy) kävivät lonkkakuvissa. Pellen lonkat eivät priimalta näyttäneet, mutta Alisan lonkat olivat BB ja kyynärpäät 00. Myös Rasmus (MM Question Mark) kävi kuvissa ja tuloksena hienosti AA ja 00.

Joulun alla suureksi suruksemme ja yllätykseksemme jouduimme päästämään Ellan (Midnight Sun vh Adelaarsvaren) koirien taivaaseen. Se sairastui vakavasti ja parantumattomasti yllättäen eikä mitään ollut enää tehtävissä. Suru siis varjosti muuten ihanaa Jouluamme jälleen kerran…

Marraskuu

S-pentumme lähtivät kaikki Helgaa (MM Shiny Happy People) lukuunottamatta uusiin koteihinsa. Fanny-äidin mukaan lähti Rasmus Orivedelle ja pari muutakin pentua pääsi koteihin, jossa jo odotti toinen setteri uutta kaveria. Toivotamme tietenkin paljon onnea pentusille ja paljon iloisia hetkiä uusille perheille. Ja sydämelliset kiitokset iki-ihanalle Fannylle tukijoukkoineen.

Helga jäi siis meille kotiin kasvamaan ja pistämään vähän vipinää tähän huusholliin.

Ruusu (MM Natalie Wood) ja Kukka (MM Quiet Secret) testattiin PRA rcd4 –silmäsairauden varalta ja molemmat olivat ko. geenin kantajia. Eli onneksi kumpikaan niistä ei voi ko. sairauteen itse sairastua ja Kukan astustussuunnitelmissa tämän seikan otamme luonnollisesti huomioon sulhasta valittaessa. Martta (MM Penelope Cruz) kävi silmäpeilauksessa ja todettiin kliinisesti terveeksi tällä hetkellä

PRA rcd4 –testi tuli käyttöön loppusyksystä 2011, joten se on varsin uusi työkalu koirajalostuksessa. Paljon on koiria maailmassa testattu ja vielä suurempi määrä testaamatta. Lisää PRA:sta täältä: ht

t

Syyskuun loppu

Sijoituskoiranne Kukan (MM Quiet Secret) lonkat hienosti BB ja kyynärpäät 00. Eli ehkäpä Kukan pentuja on odotettavissa vuonna 2012 / 2013.

Pennut kasvavat ja voivat hyivin. Yksi pikkupoika odottaa vielä uusia omistajia...

29.9.2011

Fannyn pennut syntyivät !! 4 poikaa ja 4 tyttöä. Äiti ja lapset voivat hyvin.

Elokuun loppu

Fanny (MM Pamina) kävi ultrassa ja pentuja näkyi "vinopino". Eli Fannyn ja Noelin (Copper´s Rock´N Roll) pennut syntyvät viikolla 39. pentuja-linkistä.

Näyttelyissä taas kiva viikonloppu: Suonenjoella 27.8. kasvattimme menestyivät hienosti: Rory (MM Red Rivaldo) ROP ja Rosa (MM Pricilla Presley) pitkän näyttelytauon jälkeen VSP.

Kauhajoella 3.9. taas Rory eri3 + SA.

23.8

Koirarintamalla mukava viikonloppu ! R-pentueeme Unon lonkat AA !

Heinolassa taas hieno näyttelypäivä: Kukka (MM Quiet Secret) ROP + serti, Alisa (MM Red Poppy) pn2 + varaserti ja Ruusu (MM Natalie Wood) pn3 + ROP-veteraani. Rory (MM Red Rivaldo) VSP + serti ja kasvattajaryhmämme ROP.
Junnut siis esiintyivät upeasti: Kukka täytti eilen 2 v ja Alisa ja Rory ovat 1 v ja 3 kk. Ja Ruusu-veteraani oli tapansa mukaan aivan innoissaan kehässä. Sehän sitten tykkää tästä touhusta :)
Tuomarina oli Paula Heikkinen-Lehkonen

13.8.

Mikkelin näyttelyssä taas mukavasti menestystä: Kukka (MM Quiet Secret) tällä kertaa VSP ja serti, Alisa (MM Red Poppy) pn3 ja varaserti ja Ruusu (MM Natalie Wood) pn4. Pelle esiintyi hienosti ja sai oikein hyvän arvostelun ja oli eri2. Rory (MM Red Rivaldo) myös eri1 hyvällä arvostelulla. Paljon huonommillakin arvosteluilla on usein SA tullut kuin, mitä pojat nyt Hannele Jokisillalta saivat J

Kasvattajaryhmämme oli BIS2

6.8.

Vesilahden näyttelyssä sisarukset Kukka (MM Quiet Secret) ja Rasmus (MM Question Mark) olivat hienosti ROP ja VSP saaden molemmat sertit. Alisa (MM Red Poppy) oli tuomarin mielestä aivan liian pieni ja hento. No, ehkä se näyttävän hienon kilpakumppaninsa Fansett Queen of Paris´n rinnalla vähän rimpulalta kesäturkissaan näyttikin..

Emme jääneet ryhmäkilpailuihin ollenkaan, sillä monen tunnin odotus lasten ja koirien kanssa ei houkutellut...

27.7. Fanny (MM Pamina) astutettiin Noelilla (Copper´s Rock´N Roll).

17.7.

Pöytyällä kiva päivä näyttelyssä; Kukka (MM Quiet Secret) PN2+serti, Fanny (MM Pamina) PN3, Ruusu (MM Natalie Wood) PN3 + Rop-vet. ja Alisakin vielä ERI1+SA ja varaserti.

Harmittava takaisku oli, että unohdin ilmoittaa kasvattajaluokan emmekä sitten myöskään jääneet iltapäivään odottamaan BIS-veteraanikisaa.

11.6.2011

Mukava päivä jälleen kerran Club Show:ssa. Kiva nähdä vanhoja tuttuja ja kun sääkin suosi ja koirat pärjäsivät mukavasti, niin kivaa oli.

Narttukehässä Kukka (MM Quiet Secret) PN3 ja Alisa (MM Red Poppy) PN5. Iiris (MM Paloma Oblanca) avoimen luokan 3. + SA ja Ruusu (MM Natalie Wood) VET2 + SA ja Ruusun jälk.ryhmä BIS. Pelle (Dragonfire´s High Five) jännityksestään ja kolmen viikon paastosta huolimatta junnuluokassa 3. Kasvattajaryhmämme oli 3.

Hienoksi tulokset tekee vielä se, että Kukka on alle 2 vuotias ja Alisa täytti vasta juuri 1 vuoden !

Kasvateistamme mukana olivat Rory (MM Red Rivaldo) joka voitti urosten junnuluokan hienolla arvostelulla, mutta paras uros kisassa heitti hanskat tiskiin eikä seissyt sekunttiakaan, Hilla (MM Queen Mab) tuli toiseksi nuortenluokassa, Martta (MM Penelope Cruz) voitti valioluokan, Leevi (MM Nino Rota) oli kolmas veteraaniluokassa, Jaajo (MM Red Robinho) toinen ja Eppu (MM Quite Easy) 3. noviisiluokassa, Aatu (MM Oliver) viides avoimessa luokassa sekä Touho (MM Peter Pan) 4. tiukassa valioluokassa. Mukana olivat vielä Bono (MM Paparazzi) ja Hessu (MM Question of Time), jotka kovissa luokissaan jäivät ilman sijoitusta.

Kiitos kaikille kasvattiemme omistajille, olipas kiva nähdä teitä ja koiria !

Kuvia MM koirista täällä!!

Mäntän näyttelyssä hyvä päivä:

Eeva Anttinen harjoittelija-arvostelijoineen vietti pitkän tovin arvostellen setterit tarkasti päästä varpaisiin:

Veteraanimme Ruusu (MM Natalie Wood) hurmasi tuomarit ja sai kiitosta hienoista liikkeistään, turkistaan ja iloisesta asenteestaan. Ruusu oli PN2, ROP-vet. ja BIS2-vet. Iiris (MM Paloma Oblanca) pitkän tauon jälkeen kehässä hienosti PN3, varaserti ja Kukka (MM Quiet Secret) PN4. Alisakin (MM Red Poppy) ERI2 ja SA:n

Kasvattajaryhmämme tuli näyttelyssä BIS2. Olisi kuulemma voittanut, sanoi tuomari Paavo Mattila, jos Kukka ei olisi säikähtänyt kuulutusta ja panikoinut ratkaisevalla hetkellä J

Ruusu palkittiin lisäksi KMV-alueen parhaana koirana isolla pytyllä.

Lapset esittivät lelukoiransa Roryn ja Kössin lelukoirakilpailussa. Pientä jännitystä ja viimehetken paniikkia oli ilmassa, mutta kivaa oli kuulemma lastenkin mielestä.

Mukava päivä siis kaikenkaikkiaan ! Kiitos kaikille Minnalle, Kikelle, Anulle, Piolle, Maaritille avusta !Kuvia täällä!!


Toukokuu 2011


Toukokuun alun Tampereen KV-näyttelyssä MM -koiria kisasi 3 kpl. Ruusu oli veteraaniluokassa elementissään ja sai eri2. Avoimessa luokassa taas Ruusun lapset Martta (MM Penelope Cruz) ja Fanny (MM Pamina) menestyivät tiukasta tuomarista huolimatta hienosti: Martta ROP ja Cacib ja Fanny PN3 ja varacacib.

Huhtikuu 2011

Hyvä näyttelymenestys jatkuu:

Harjavallassa Alisa(MM Red Poppy) PN2 ja ja varaserti, Kukka (MM Quiet Secret) 1/1 Sa ja Ruusu-veteraanimme (MM Natalie Wood) PN4, ROP-vet. ja vielä suuressa joukoussa BIS2-veteraani. Nuorta Pelleä (Dragonfire´s High Five) vähän jännitti uusi paikka, mutta tuloksena silti ERI3.

Ruovedellä Pelle kävi taas hankkimassa kehäkokemusta ja sai eh:n, mutta kasvattimme Fanny voitti taas! Fanny (MM Pamina) oli upeasti ROP ja RYP2 !

Maaliskuu 2011

27.3.
Hieno näyttelyputki sen kun jatkuu :)
Korpilahden ryhmänäyttelyyn osallistumme usean setterin voimin ja upein tuloksin.
Uroksissa debyyttinäyttelyssään Pelle (Dragonfire High Five) sai junnuluokassa eri:n ja moitteettoman arvostelun. Samassa luokassa kisasi kasvattimme Rory (MM Red Rivaldo), joka voitti luokan, sai erin+SA+sertin ja oli PU2. Edellisenä päivänä Rory sai Jalasjärven näyttelyssä varasertin ja oli sielläkin PU2.
Nartuissa 10 kk ikäinen Alisa (MM Red Poppy) oli upeasti ROP ja sai ensimmäisen sertinsä. Varaserti meni Kukalle (MM Quiet Secret) joka oli PN2 ja PN3 + ROP veteraani oli 8-vuotias Ruusu (MM Natalie Wood)
Ja sokerina pohjalla : kasvattajaryhmämme oli näyttelyn BIS ! Tuomarina oli Paula Heikkinen-Lehkonen ja kasvattajaryhmät otti Riitta Lahtovaara.
Ja mikä mukavinta; kaikki koiramme, junnut mukaan lukien esiintyivät erinomaisesti ja tuntuivat nauttivan touhusta. Tästä on kiva jatkaa kesää kohti. Ehkä me pyörähdetään parissa muussakin näyttelyssä kevään/kesän aikana. Kiva viritellä vanhaa harrrastusta uudelleen henkiin, nyt kun pikkutauon (rakennusprojektit, pienet lapset) jälkeen siihen on taas paremmat mahdollisuudet...


5.3.
Kouvolan näyttelyssä kasvattimme Fanny (MM Pamina) oli upeasti VSP ja sai sertin. Fannyn sisko Martta (MM Penelope Cruz) oli PN2 ja sisarusten äiti Ruusu (MM Natalie Wood) PN3. Ruusu oli lisäksi ROP-veteraani. Debyyttinäyttelyssään pikku-Alisa sai erin ja hyvän arvostelun, mutta mikä parasta, pikkuneiti esiintyi hienosti ja tuntui Ruusu-mummunsa tavoin nauttivan touhusta. Kasvattajaryhmämme oli 3. johtuen "epätasaisesta ryhmästä"; 3 parasta narttua ja yksi "vauva-koira". Tuomarina oli Hannele Jokisilta.
Täällä muutama kuva näyttelystä.


Helmikuu 2011

Ystävänpäivänä 14.2. täyttivät N-pentumme 8 vuotta. Paljon onnea veteraaneille! 22.2. taas synttäreitään viettivät P-pennut, joille ikää tuli 4 vuotta. Onneks´okoon myös heille!
Samaisella viikolla matkustimme Ruotsiin hakemaan meille uutta perheenjäsentä. Koirämäkeen uutta kunkkua, Pelen seuraajaa. 9 kk ikäinen
Pelle (Dragonfire´s High Five) sopeutui hyvin laumaamme ja on aivan ihana nuori koira. Pelen suuria saappaita on mahdoton täyttää, mutta olen varma, että ajan myötä Pellestä kasvaa yhtä upea ja viisas koira kuin Pelekin oli. Tack Malin, kennel Drangonfire, att vi fick Bull !

Parkano näyttelyssä kasvattimme Fanny (MM Pamina) oli hienosti PN4. Rory (MM Red Rivaldo) taas oli ROP-pentu samoissa kekkereissä.

Tapahtumarikkaan vuoden 2010 huipentuma koirarintamalla oli tietenkin kasvattimme Touhon (MM
Peter Pan) voitto Irlanninsetterit ry.n vuoden koirakisassa.
Touhosta tuli sekä vuoden TOKO että Agility-koira. Tosi paljon onnea Maijulle.
Hienoa työtä olet tehnyt !!!
Samassa kisassa Onni (Most Maroon´s Nicholas Cage) sijoittui veteraanikisassa toiseksi vain yhden näyttelyn tulosten perusteella. Onnihan menestyi yhdistyksen Club Show´ssa loistavasti ollen ROP-veteraani ja PU2.
Vuoden pentulistoilta sijalta 4 läytyy myös Maijulla ja Mikalla oleva MM Question of Time, Hessu.
Touhon kuvat ©Mari Ali-Raatikainen


 
Tammikuu 2011
Vuosi alkoi meidän perheessämme jälleen surullisesti. Viivin (Good Vibrations vh Adelaarsvaren) vanhuuden vaivat pahenivat niin, että Loppiaisena päätimme, että Viivin on aika muuttaa sateenkaarisillalle. Se olisi täyttänyt maaliskuussa 13 vuotta, joten ei mikään ihme, että kolotuksia jo oli ja lenkkeillä ei enää jaksanut. Meillä kotona on sohvannurkka nyt niin kovin tyhjä ja ikävä kova.... Kiitos Maarit, että sen aikoinaan meille hommasit.
 
Mukaviakin asioita on sattunut alkuvuonna: kasvattimme Hessu (MM Question of Time) kävi lonkkakuvissa ja tuloksena oli terveet lonkat ja kyynärpäät. Rory (MM Red Rivaldo) käväisi Turun KV-näyttelyssä ja sai sieltä pentuluokasta KP:n
 
Olemme myös saaneet muutamia vieraita joulu-tammikuun aikana: Rory ja Uno viimeisimmästä R-pentueestamme olivat hoidossa ja Ruusu ja Vesku samasta pentueesta käväisivät kyläilemässä. Oli tosi kiva nähdä näitä junioreita kesän jälkeen. Kauniilta näyttävät ja ihania ovat. Miina ja Jaajo olisi vielä kiva nähdä kevään aikana... Kuvia Roryn ja Unon hoitopäiviltä niiden omilla sivuilla sekä gallerian talvikuvissa.
Tammikuun lopulla meillä vielä muutaman päivän viettivät Enna (Kanelin Ryden Cup) ja Hilla (MM Queen Mab).
O-pentumme täyttivät 5 –vuotta 25.1. Sydämelliset onnittelut kaikille !!
Monen yhteensattuman summana, päätimme siirtää pentusuunnitelmat ensi kesään. Eli uusi pentue suunniteilla kesällä 2011.
Marras-joulukuu 2010
Hessu (MM Question of Time ), Rasmus (MM Question Mark ) ja Kukka (MM Quiet Secret) olivat kaikki kolme Helsingin suuressa Voittaja- näyttelyssä 11.-12.12.2010. Menestyksen sijaan saimme paljon kokemusta ja mukavan viikonlopun. Tuloksena pojille EH:t ja Kukalle ERI2. Täällä muutama kuva lauantain näyttelystä!
Ruusu (MM Natalie Wood) käväisi Virossa näyttelyssä ja oli PN2 ja sai sertin voittaen avoimen luokan. Kisaa tosin ei paljon ollut, mutta onpa nyt taskussa ulkomaan serti ja takana näyttelyreissu ihan ulkomailla saakka.
Uusimman pentueemme Rory (MM Red Rivaldo) kisasi ensimmäisessä pentunäyttelyssään Lahdessa ollen ROP ja vielä RYP4. Ihan superhienoa!Toisessa pentunäyttelyssään Rory oli 1/1 KP ja PU2
.
Fanny (MM Pamina) käväisi lonkkakuvissa ja tuloksena jälleen upeasti AA. Tämän P-pentueemme kaikki 10 kuvattua koiraa ovat tervelonkkaisia. Ihana, iloinen juttu, sillä olemme suunnitelleet pentuetta Fannylle seuraavasta juoksusta, mutta siitä lisää myöhemmin...
Pikku-Alisan (MM Red Poppy) kanssa on harjoiteteltu seisomista ja poseerausta, sillä Alisa käväisi Tampereen pentunäyttelyssä ollen siellä upeasti 1/1 KP ja VSP.
 
 


28.8.2010
Kennelimme 10-vuotisjuhlapäivää vietettiin lähes koiranilmassa kuten aiheeseen hyvin sopii. Sadetta vihmoi vieraiden saapuessa, mutta onneksi ihmiset olivat varautuneet ulkovaatteisiin ja koiriahan tämä keli ei haitannut. Yli 30 setteriä juoksentelemassa pihassa on komea näky. Ihan joka rodun kanssa ei tälläinen kokoontuminen onnistuisi; koirat juoksivat ja leikkivät vapaana ihan oman mielensä mukaisesti. Mukana oli ensimmäisestä pentueestamme 2 veteraania Aatu ja Moona ja viimeisimmästä 14 viikkoiset Uno, Jaajo, Rory ja Alisa. Ja näiden koirien väliin mahtui monta muuta kasvattiamme N, O, P ja Q-pentueista. Ihmisiä paikalla taisi olla yli 50.
Oli ihana nähdä mm. Ada, joka muistutti NIIN paljon Olga-äitiään, että ihan kyynel tuli silmään. Sanna ja Janiitta ; kiva, kun tulitte, vaikka Vannia ja Remua ei enää olekaan. Kiitos, kiitos kaikille mukana olleille. Te teitte meidän päivästämme unohtumattoman !
Ja kiitokset Pialle ja Ollille avusta!

22.8.2010
Kaikenlaisten härdellien ja ikävien tapahtumien jälkeen välillä vähän mukavampiakin uutisia: kasvattimme Martta (MM Penelope Cruz) oli Tallinnan KV-näyttelyissä lauantaina VSP ja sunnuntaina ROP. Kilpakumppanina molempina päivinä oli Maailman Voittaja Karmino Made Fanfan La Tulipe.

20.8. täyttivät Q-pennut 1 vuoden! Onnea kaikille!
Ja 27.8. tulee kymmenen vuotta siitä, kun ensimmäinen pentueemme syntyi. Kutsuimme siis kaikki kasvattiemme omistajat meille kakulle ja kahville. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee käymään. Jos siis omistat meillä syntyneen koiran etkä ole kutsua saanut, niin posti on sen joko hukannut tai osoite on ollut väärä. Kaikille on kutsu lähetetty! Tervetuloa joka tapauksessa jokainen!

Meidän pikku-Alisan veli Jaajo on ollut meillä kylässä viikon. Galleriassa on paljon kuvia sisarusten leikeistä.

Kouvolan Open Show`ssa kasvattajaryhmämme oli kovassa kisassa 5. Kiitos osallistujille! Muuten suurta menestystä ei tällä kertaa tullut ruotsalaisten vieraiden viedessä lähes koko potin.Vietämme elokuun lopulla kennelimme 10-vuotisjuhlia! Tevetuloa kaikki kasvattiemme omistajat silloin Koiramäkeen!!

heinä-elokuu 2010-08-09

Meillä on ollut läppäri rikki, joten tässä viimein vähän päivityksiä. Myös kasvattiemme sivuja on päivitelty ajan tasalle.

Iiriksen R-pennut (Miina, Ruusu, Jaajo, Rory, Uno ja Vesku) lähtivät uusiin koteihinsa! Nimensä urospennut saivat meneillään olleen jalkapallon MM-kisojen temaa mukaillen brassifutaajilta ja tytöt ovat tietenkin kukkia, kuten äitinsäkin ja mummonsakin. Toivotamme paljon onnea pennuille tulevaan elämään ja uusille omistajille mukavia hetkiä uuden perheenjäsenen kanssa. Toivottavasti nähdään usein ja pidetään yhteyttä!

Kotiin meille jäi yksi pieni vaaleanpunanauhainen tyttö, Most Maroon´s Red Poppy eli Alisa.

MM Pricilla Presley astutettiin Juhannuksena, mutta valitettavasti se jäi tyhjäksi, joten pentuja ei ole Rosalle tulossa tänä syksynä.

Elokuun alussa kasvattimme kisasivat sekä Kuopion kolmipäiväisessä että Vesilahden näyttelyssä.

Vesilahdella Fanny (MM Pamina) oli upeasti ROP ja RYP3.

Kuopiossa taas kisasivat Hessu (MM Question of Time), Touho (MM Peter Pan) ja Rino (MM Paolo Rossi) hienoin tuloksin; serti Touholle, pari varasertiä Hessulle, PU –sijoituksia kaikille !

Onneks´ olkoon ! Hienoa!

Touko-kesäkuu:

Fanny (MM Pamina) sai varasertin Mouhijärven näyttelyssä 2.5. ollen PN3.

Touho (MM Peter Pan) kisasi Maijun kanssa TOKOssa tuloksen 179/200.

Kotkan näyttelyssä 20.6. Onnin (MM Nicholas Cage) lapset (kennel Karhutarhan) menestyivät upeasti, serti, 2 varasertiä, PU-sijoituksia jne. jne. Onnea Anulle ja kasvateilleen !

MM Pricilla Presley´lle suunnitteilla pentue elokuulle. Lisätietoja myöhemmin....

12.6. Club Show 2010

Superpäivä Clubbarissa !! Englantilaiset tuomarimme Chrisine Morgan ja Christine Schofield tykkäsivät kovasti kasvateistamme :

Tässä meidän koiriemme ja kasvattiemme tulokset:

Junioriluokka urokset: MM Question of Time, Hessu 2.+ KP ja MM Question Mark, Rasmus 5.

Avoinluokka, urokset: MM Paparazzi, Bono, 1. + KP, PU3, MM Paolo Rossi, Rino, 2. + KP, PU5 ja MM Peter Pan, Touho, 3.

Veteraaniluokka, urokset: MM Nicholas Cage, Onni 1. + KP, PU2, ROP-vet. ja BIS2-vet !

Junioriluokka, nartut: MM Quiet Secret, Kukka 3. + KP

Avoinluokka, nartut: MM Pricilla Presley, Rosa 1. + KP, PN3

Valioluokka, nartut: MM Penelope Gruz, Martta 1. + KP, PN2

Veteraaaniluokka, nartut: MM Natalie Wood, Ruusu 2. + KP

Lisäksi Ruusun jälkeläisluokka oli 1. ja BIS2 ja Onnin jälkeläisluokka 4. Kennelimme oli vielä kasvattajaluokassa toinen.

Mukana kokemusta hankkimassa olivat vielä noviisiluokassa Oulusta saakka tullut Eppu, MM Quite Easy ja Hilla, MM Queen Mab.

Tuhannet kiitokset kaikille mukana olleille kivasta päivästä ! Ihana oli nähdä niin paljon kasvatteja omistajineen samana päivänä. Täällä kuvia MM koirista Club Show:ssa!

 

31.5.2010

Järkyttävä päivä; meidän rakkaan Pele-koiran suolistosairaus uusiutui muutaman hyvän ja terveen kuukauden jälkeen eikä meillä ollut muita vaihtoehtoja kuin päästää Pele sateenkaarisillalle. Ikävä on niin kova ja Koiramäki tuntuu tyhjältä ja autiolta...

20.5.2010

Iiriksen pennut syntyivät eilen, 19.5. Neljä poikaa ja kolme tyttöä ! Äiti ja lapset voivat hyvin, me ihmiset taas ollaan väsyneitä, mutta onnellisia :)

 

17.5.2010

Vieläkin hyviä uutisia : Hessu (MM Question of Time) Riihimäen pentunäyttelyssä ROP ja RYP2 !

Hilla (MM Queen Mab) näyttelyssä Helatorstaina ja Eppu (Quite Easy) kavereineen.

 

16.5.2010

Parin viimepäivän aikana olemme saaneet hyviä uutisia pentunäyttelyrintamalta: Hilla (MM Queen Mab), Hessu (MM Question of Time) ja Rasmus (MM Question Mark) -pennut ovat menestyneet hienosti pentunäyttelyissä; jokainen tahollaan ollut ROP ja vielä sijoittuneet ryhmässäkin. Hessu RYP1, Rasmus RYP2 ja Hilla RYP4.

Iiiriksen rv 9 alkoi. Vatsa haittaa jo juoksemista ja hidastaa vauhtia, mutta muuten neiti on voinut loistavasti. Laskettuun aikaan enää muutama päivä..

3.5.2010

Mouhijärven näyttelyssä kasvattimme Fanny (MM Pamina) oli hienosti PN3 ja sai varasertin!! Onneks´olkoon!! Tuomarina Hannele Jokisilta.

Iiiriksen h-hetki lähestyy, enää reilu 2 vkoa pentujen syntymään!

15.4.2010

Meille tulee pentuja!! Iiiris kävi ultrassa ja ainakin 5 pientä setteriä syntyy vk 20, mikäli kaikki menee hyvin.

Ruoveden näyttelyssä 5.4. Martta (MM Penelope Cruz) oli ROP ja sai viimeisen sertinsä.

Pääsiäisenä meillä oli vieraita: Pia, Max ja Tabu Hesasta olivat kylässä sekä kasvattimme Moona (MM Miss Moneypenny) ensimmäisestä pentueestamme ja Hilla (MM Queen Mab) tuoreimmasta pentueestamme olivat meillä hoidossa. Ihana oli nähdä molempia, kohta 10v Moonaa ja 7 kk ikäistä Hillaa!

 

Tytöt Peppi ja Veera tykkäävät kovasti uudesta ponistaan Oilista, Orlando Broom.

29.3.2010

Reilu viikko sitten matkustimme Iiriksen (MM Paloma Oblanca) kanssa Göteborgiin tapaamaan komeaa Dubliner Mac Mio –sulhasta. Matkan tuloksia nyt jännitetään vielä pari viikkoa, josko meille olisi tulossa pieniä, punaisia koiravauvoja viikolla 20...

Iiris käväisi Lauran, Tarjan ja Rosan (MM Pricilla Presley) kanssa Tampereen KV-näyttelyssä, josta tuloksena oli 60 koiran joukossa ERI4 ja oikeasti Iirikselle olisi kuulunut varaserti, mutta kehäsihteeri oli vahingossa antanut sen väärälle koiralle. Harmittavaa, mutta kaiketi jälkikäteen mahdotonta oikaista. Kiitos Maaritille esittämisestä ja Tarjalle ja Lauralle kyydistä. Rosa sai myös kovassa kisassa ERI:n ja tosi hyvän arvostelun. Bono-veli (MM Paparazzi) EH.

Korpilahden pikkunäyttelystä Iiris sai sitten sen varasertinsä ollen PN2. Rosa jostain kumman syystä vain EH. Kuvasssa Rosa.

Helsingin Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä Ruusun 7 kk ikäiset pennut Hessu (MM Question of Time) ja Hilla (MM Queen Mab) olivat ROP ja VSP. Hessu lisäksi upeasti ryhmässä RYP2. Hienoa! Onnea !

Meille tuli uusi perheenjäsen; new forest –poni Oili muutti meille Saldon kaveriksi. 20-vuotias ponineito on kiltti ja suloinen ja kaunis.

Pepin ja Veeran ensimmäinen oma poni !!

Fiona muutti Ruovedelle Ruhalaan. Anskun kanssa suunnitelmissa on kisahepan ura, joten maneesitalli ja säännölliset valmennukset ovat tärkeitä tulevaisuutta ajatellen. Haikea mieli meillä kotona on, mutta Oili-poni sopii nyt meidän elämään paremmin, kuin nuori, lupaava kilpahevonen. Kaverini Anskuhan osti sen jo viime kesänä itselleen, mutta tähän saakka Fiona on asunut meillä.

Maaliskuu 2010

Meidän pikku-Iiris (MM Paloma Oblanca) kävi toisen kerran elämässään virallisessa näyttelyssä. Ekasta näyttelystään Helsingissä 2008 se sai ensimmäisen sertinsä ja nyt toisesta sitten toisen sertinsä. Ähtärin 6.3. näyttelyssä Iiris oli lisäksi VSP eli paras nartuista. Tuomarina oli Hannele Jokisilta.

Iirikselle kuuluu muutenkin jännittävää: komea sulhanen Dubliner Mac Mio odottaa ja matkaa Ruotsiin sunnitellaan viikolla 11. Lisätietoja myöhemmin Pentuja-sivuiltamme.

Kaikki kasvattiemme omistajat eivät olekaan sellaisia havupäitä kuin kasvattaja itse: Maiju oli tietenkin ilmoittanut Touhon (MM Peter Pan) setteriyhdistyksen vuoden setterit -kisaan ja Touho olikin Vuoden Toko-koira ja Vuoden Agilitykoira II !Superhienoa! Onnea Maijulle ja Touholle!!!!! Siinä on pikku-Hessulle tavoitetta :)

Viivi-koiramme viettää 12- vuotissynttäreitä. Vireä ja virkeä vanhuksemme voi hyvin ja toivottavasti vielä pitkään!

Ja kaksostyttömme Peppi ja Veera täyttivät 2v !


Talvi 2010

Vuosi vaihtui mukavammissa merkeissä kuin viime vuonna, jolloin meidän rakas Olga-koiramme muutti sateenkaarisillalle. Aika menee niin kovin nopeasti.

Irlanninsetteriyhdistyksen Vuoden Setteri-kisaan tulosten ilmoittaminen jäi taas tänäkin vuonna ajallaan tekemättä. Miten sitä voikaan olla niin havupää joka vuosi???? Ruusu (MM Natalie Wood) kävi näyttelyssä vuonna 2009 vain kolmesti, mutta menestyi niin hienosti (Cacib, VSP, PN2, Club Show PN2), että olisi näillä pisteillä jo listoilla korkealla. Myös Clubbarin hyvä menestys jälkeläis- ja kasvattajaluokissa olisi voinut johonkin sijaan riittää. Myöskään kukaan kasvattimme ei ilmeisesti ollut tuloksiaan ilmoittanut, koska ketään MM-koiraa ei listoilla näkynyt. Luulen, että ainakin Touho (MM Peter Pan) olisi upeilla TOKO- ja Agility tuloksillaan päässty sijoituksille. Tänä vuonna skarpataan ja käydään useammin kehissä ja ollaan ensi vuona listoilla :)

Tammi-helmikuussa vietetetään monia synttäreitä; O-pennnut täyttivät 4 vuotta, N-pennut 7 vuotta ja vielä P-pennut 3 v. Onnea teille kaikille! Meidän pikkuneiti-Iiriskin on sitten jo kolme vuotias ja alkaa pikkuhiljaa näyttääkin aikuiselta. Sille olemme suunnitelleet paria näyttelyreissua tälle keväälle. Saapa nähdä, osaako se käyttäytyä, kun on saanut varsin vapaan kasvatuksen täällä maalla...Ja sulhastakin olemme sille jo vähän katselleet...

Suru-uutisia saimme vuorostaan Viljalta (Red Rhythm´s). Ensimmäisen pentueemme 9,5 vuotias Demo (MM Millenium) sairastui yllättäen ja kuoli. Aivan järkyttävä uutinen, joka kosketti kovasti meitä. Onhan meillä täällä kotona Demon veli Pele muistuttamassa veljeksistä, eikä sekään täällä meillä ikuisesti tule olemaan. Viljalle kiitos kaikesta! Ei koskaan jäänyt epäselväksi, etteikö tuo koira olisi ollut omistajalleen tosi tärkeä ja rakas!

Ystävänpäivänä vietimme Ruusun 7v synttäreitä ja kutsuimme kylään Ruusun puolivuolivuotiaat lapset. Iloinen yllätys oli, että lyhyellä varotusajalla paikalle pääsi 5 pentua perheineen. Lenkkeiltiin, kahviteltiin ja syötiin kakkua. Tosi kiva päivä!! Kiva, kun tulitte. Oteteaan uusiksi joku viikonloppu kesällä!


täällä vanhempia uutisia